Vilka är de roligaste jobben?

Gamer/esportare

Det roligaste jobbet som finns tillgängligt för närvarande är att vara professionell esportare/gamer. Det gör det inte bara möjligt för dig att spela videospel för att försörja dig, utan det är också välbetalt och har många förmåner. Om man blir framgångsrik kan man till och med börja tjäna miljontals dollar per år. För att bli professionell gamer måste man vara minst 18 år gammal och ha mycket erfarenhet av att spela på onlinespel. Det första steget är att hitta en organisation att gå med i eftersom de kommer att ge utbildning och hjälpa spelarna att förbättra sina färdigheter så att de verkligen kan konkurrera med andra där ute. När spelarna väl har blivit stämplade som proffs tränar de sedan hårt varje dag för att ligga före sina konkurrenter och bli bättre varje gång de spelar.

Spelare som är seriösa när det gäller sin karriär spelar en mängd olika spel, men de brukar vanligtvis spela strategispel i realtid som ”Starcraft” och ”Leauge of Legends”.

Modell

Ett annat roligt jobb är att vara modell. Att vara modell kan vara mindre roligt under perioder eftersom det kräver att du ser så bra ut som möjligt när du går på modevisning eller blir plåtad. Detta kan vara påfrestande för dig som individ.

Det hjälper om du har en uppfattning om vad modebranschen handlar om så att du kan hjälpa till att designa kläder och välja utklädnader för tidningar och kataloger. Du får också resa mycket i det här yrket – se nya platser och träffa olika människor från hela världen. Du behöver inte ens ha någon tidigare erfarenhet eftersom de flesta modellagenturer accepterar sökande utan någon formell utbildning så länge de är över 16 eller 18 år.

Läkare

När du har blivit legitimerad läkare kommer du att ansvara för att ta hand om andras hälsa och välbefinnande. Det kan vara mycket givande när människor tackar dig för att du har hjälpt dem med sina medicinska problem.

Du måste ha ett intresse för medicin och anatomi, men det är viktigt att skaffa en examen innan du börjar söka jobb eftersom de flesta sjukhus inte gillar att anställa nyutexaminerade som inte har genomgått den nödvändiga utbildningen. Detta kan ta flera år, men det är värt allt hårt arbete när du äntligen får ditt drömjobb och får hjälpa människor att må bättre igen.

Kock

Ett annat roligt jobb är att vara kock eftersom du får laga olika rätter varje dag och se vad andra kulinariska delikatesser kan ge tillsammans. Du får experimentera med olika ingredienser och skapa något nytt som folk kan äta.

Denna karriär kan dock vara mycket utmanande eftersom du måste behärska grundläggande matlagningskunskaper innan du kan gå vidare och laga svårare måltider. Det kan även i vissa fall vara svårt att få jobb inom restaurang och krog-branschen.