TÄNKTANKEN TALKSHOW | #TTE1

TÄNKTANKEN TALKSHOW | 6 MAJ KL 17.20

Den 6 maj drog vi igång med ett nytt koncept av Tänktanken. ”In front of a live studio audience” samt strömmande på nätet kör vi personliga och profesionella samtal i vår soffa. Från skolmänniskor – för skolmänniskor. Det första av många.
Vi bjöd på en massa härliga gäster och mingel för publiken efteråt.

Ett stort tack till alla gäster, värdar och publik – både fysiskt på plats och via nätet. Ett stort tack till alla inblandade kollegor på Årstaskolan, som plockar fram sina talanger och får eventet att flyta på så bra som det bara går. Allt från vaktmästare som blir bartender, kuratorer som blir kameramän och DJ, till intendent som agerar producent och biträdande rektor som tar hand om trivlseln på plats. Krydda med medialärare på kamera och IT-pedagog som bildmixar och fixar grafik samt köket som fixar grymt käk, så har du ett helt in-house-skapat evenemang. Ett totalt nyttjande av allas kompetenser.

SOCIALT

Taggen för avsnittet är #TTE1 (TänkTankenEpisode1) – men ni kan givetvis tagga med #tanktanken eller #tänktanken

PROGRAM

17:00 – 17:30 Publikinsläpp

17:30 – 18:15 Lotta Bohlin, Kristina Alexanderson och Jonas Johansson | Värd: Richard Gatarski

18:15 – 18:30 PAUS

18:30 – 19:15 Daniel Barker och Maria Åfeldt | Värd: Martin Fernström

19:15 – 19:30 PAUS

19:30 – 20.15 Edward Jensinger och Josef Sahlin | Värd: Richard Gatarski

GÄSTERNA

Kristina Alexanderson

Kristina Alexanderson

Chef för Internet i skolan | .SE

Med en av de tyngsta titlarna inom skolvärlden kämpar Kristina för att sprida kunskap kring Creative Commons, källkritik och att visa på möjligheterna med att jobba med Internet i skolan.

Edward Jensinger

Edward Jensinger

Utvecklingschef skol- och fritidsförvaltningen | Helsingborg

Den dagen sista kapitlet av ”Skolan och molntjänsterna” skrivs kommer Edward vara inskriven som en av de största kämparna. Tillsammans med det är skolbibliotek, ledarskapsfrågor och en kamp för digitalisering av skolan brinnande områden.

Lotta Bohlin

Lotta Bohlin

Lärare åk5 | Årstaskolan

Att dela är att lära! Lottas idéer om lärande bygger på att vi lär tillsammans, av varandra och med varandera. Med förmågearbete i topp ger hon sina elever en arena där de får synas, höras och verka på.

Daniel Barker

Daniel Barker

Gymnasielärare | Norra Real

Daniel har han spenderat en stor del av sin lärarkarriär med att hela tiden bli bättre för sina elever. När han upptäckte möjligheten med att flippa sitt klassrum blev han dessutom lärare för många fler elever än sina egna.

Maria Åfeldt

Maria Åfeldt

Högstadielärare | Årstaskolan

Maria, som nyligen blev Aretemeriterad, har fått mycket uppmärksamhet på sistone för hennes arbete ”Vi har också kulor i hjärtat”, där hennes elever jobbar med ett vidgat textbegrepp.

Josef Sahlin

Josef Sahlin

Lärare åk4 | Årstaskolan

Bloggveteran som brinner för att elevers arbete ska vara ”Viktigt och på riktigt”, med ”Få uppgifter, som får ta tid, med rikt innehåll, och med riktiga mottagare under och efter processen”.

Jonas Johansson

Jonas Johansson

Förstelärare | Årstaskolan

Jonas, som är uppvuxen och utbildad lärare i Finland, tog båten över till Sverige och Årstaskolan. Där driver och brinner han för skolutveckling, den profesionella identiteten och hur vi kan utveckla varandra, bl a genom coachning och mentorskap.

VÄRDAR

Richard Gatarski

Richard Gatarski

Provokatör och inspiratör | WeStreamU

Richard är i grunden en fristående rådgivare, inspiratör och provokatör med passionerat intresse för sociala och mediala innovationer. Han ser bortom institutionen ”Skolan” för att samskapa världens bästa start i livet för dom vi kallade barn.

Martin Fernström

Martin Fernström

Lärare åk5 | Årstaskolan

Med outtömlig energi tar sig Martin an jobbet att locka fram det bästa ur varje elev - där de får dela, skapa, kommunicera och jobba multimodalt - allt givetvis publikt riktat mot verkliga mottagare.